Portakallı Kereviz Çorbası Tarifi
Portakallı Kereviz Çorbası tarifi: Portakallı Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Portakallı Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kereviz
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal kereviz sapı (yaprakları ile beraber)
- 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
Portakallı Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize yağ koyup, küp doğranmış soğanı, havuç ve patatesi hafifçe kavuruyoruz.
- Doğranmış kerevizleri de ekleyip, bir iki çeviriyoruz.
- Unu ilave ediyoruz, kokusu çıkana kadar kavurup, suyu koyuyoruz.
- Kereviz sapı ve tuzu da ekleyerek; sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
- Sebzeler pişince, içindeki kereviz sapını çıkararak çorbayı blender den geçirip, pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.
- Taze sıkılmış portakal suyunu içine karıştırıyoruz. Çekilmiş karabiber ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Portakallı Kereviz Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizleri soyduktan sonra kararmasın diye mutlaka 3-4 dakika limonlu su da bekletiyoruz.