Portakallı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz tarifi: Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy kereviz
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet orta boy taze sıkılmış portakal suyu (yaklaşık 2 s
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kereviz kabuklarını dikkatlice soyun. Siyah kısımlarını mümkün olduğunca alın. İri küpler halinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Kabuğunu soyduğunuz patatesi kerevizler ile uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Kereviz yapraklarını ayıklayıp ayrı bir kenara ayırın. Kabuğunu aldığınız havuçları halka halka dilimleyin. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kısa süre soteleyin. Havuç dilimlerini katıp soteleme işlemini sürdürün.
- Kereviz ve patates dilimlerini katıp yavaşça karıştırın. Arzuya göre ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını tencereye alın.
- Taze sıkılmış portakal suyu, su, toz şeker, un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Tencereye aldığınız sebzelerin üzerine gezdirip yağlı kağıtla örtün üzerlerini. Kapağı kapalı tencerede kaynamaya bırakın.
- Portakallı sos karışımı kaynamaya başladığında kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün. Kapağı kapalı olarak soğuttuğunuz portakallı kereviz yemeğini maydanoz ya da kereviz yapraklarıyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Portakallı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağlı yemek tariflerinde, sebzelerin üzerine orta kısmına küçük bir delik açtığınız yağlı kağıt kapatır ve pişirme işlemini kapağı kapalı tencerede bu şekilde gerçekleştirirseniz sebzeler besin ve renk değerlerini korurlar.Zeytinyağının bir kısmını servisi esnasında kerevizin üzerine gezdirebilirsiniz.