Portakallı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz tarifi: Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kereviz
- 2 adet havuç
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı su
- 1-2 dal dereotu (arzuya göre maydanoz)
- 1 çay kaşığı tuz
Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kerevizleri iyice yıkıyoruz, kabuklarını soyup limonlu suda bekletiyoruz ki kararma yapmasınlar.
- 1 kuru soğan doğranır, sıvı yağ ile kavrulur, içine un ilave edilip bir süre daha kavrulur, şeker eklenir ve kavurma işlemi tamamlanır.
- Kerevizler bir oyacak yardımıyla ortadan oyulur, bütün şekilde havuçlar ortasına yerleştirilir, bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde kesilir.
- Aynı şekilde patatesler de yuvarlak kesilip tencereye alınır, çok az bu şekilde kavrulur, sonra içine sıcak su ve portakal suyu eklenir ve pişirilir. İçine bir miktar kereviz yaprağı da ilave edebilirsiniz.
- Doğrama aşamasını siz tercihinize göre farklı şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.