Portakallı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz tarifi: Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet küçük boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet ayva
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet portakal
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 dal kereviz yaprağı
Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ince ince piyazlık doğradım.
- Havucun kabuklarını soyup ikiye kestim.
- İkiye kestiğim parçaları da büyüklüğüne göre dörde veya altıya kestim.
- Tencereye zeytinyağı, soğan ve havuçları alarak kısık ateşte biraz kavurdum.
- Onlar kavrulurken kerevizleri hızlıca soyup yarım ay şeklinde doğradım ve tencereye ekledim.
- Ayvanın da kabuklarını soyup onları da yarım ay şekilde doğrayıp tencereye ekledim.
- 2-3 dakika daha kavurdum. Portakalın suyunu sıkıp üzerilerine gezdirdim.
- Yarım su bardağı da su ekledim. Tuz, şeker ve kereviz dalını da ekleyerek tencerenin kapağını kapattım. Gerektiğinde azar azar su ilave ettim. Afiyet olsun.
Portakallı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğiniz sonraki güne kaldığında ise çok daha lezzetli olacaktır.