Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz tarifi: Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç

Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Büyük bir kaptaki suya 1 yemek kaşığı limon suyu karıştırılır. Kerevizler soyulur. Kararmaması için limonlu suya bırakılır.
  • Havuçlar soyulur. Kerevizlerin ortası elma oyucu ile çıkarılır. Boşluğa havuç yerleştirilir. Yine limonlu suya bırakılır.
  • Bu sırada limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı, tuz, toz şeker karıştırılıp kenarda bekletilir.
  • Hazırlanan kerevizden enine 1 cm kalınlığında dilimler kesilir, tencereye yerleştirilir.
  • Üzerine halka şeklinde kesilen soğanlar yerleştirilir. Pirinç yıkanıp serpilir.
  • Hazırlanan portakallı su tenceredeki malzemelerin üzerine gezdirilir.
  • En son su eklenip kaynayana kadar orta, daha sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan, kerevizler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır. 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun.

Portakallı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. İşlemler sırasında kerevizin kararmaması için limonlu suda bekletilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025