Portakallı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz tarifi: Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 adet portakal suyu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/4 su bardağı su
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Büyük bir kaptaki suya 1 yemek kaşığı limon suyu karıştırılır. Kerevizler soyulur. Kararmaması için limonlu suya bırakılır.
- Havuçlar soyulur. Kerevizlerin ortası elma oyucu ile çıkarılır. Boşluğa havuç yerleştirilir. Yine limonlu suya bırakılır.
- Bu sırada limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı, tuz, toz şeker karıştırılıp kenarda bekletilir.
- Hazırlanan kerevizden enine 1 cm kalınlığında dilimler kesilir, tencereye yerleştirilir.
- Üzerine halka şeklinde kesilen soğanlar yerleştirilir. Pirinç yıkanıp serpilir.
- Hazırlanan portakallı su tenceredeki malzemelerin üzerine gezdirilir.
- En son su eklenip kaynayana kadar orta, daha sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan, kerevizler yumuşayana kadar pişirilir.
- Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır. 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun.
Portakallı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. İşlemler sırasında kerevizin kararmaması için limonlu suda bekletilir.