Portakallı Kek Tarifi
Portakallı Kek tarifi: Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış, oda ısısında)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için:
Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte bir kaba alıp güzelce çırpın.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek çırpın.
- Unu eleyerek harca ekleyin.
- Kıvam alana kadar çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 35- 40 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Tarifteki sıvı miktarını bire bir uygulayın, dışına çıkmayın. Fırınınızı önceden ısıtın. İçerisine dilerseniz kuru yemiş, çikolata gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.