Portakallı Islak Kurabiye Tarifi
Portakallı Islak Kurabiye tarifi: Portakallı Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Portakallı Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 14 yemek kaşığı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 5 yemek kaşığı şeker
Portakallı Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Önce sosu hazırlıyoruz, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, su ve şekeri kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğuruyoruz ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla diziyoruz.
- 180 derece, önceden ısıtılmış fırında üzerleri çatlayıp hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri soğuk sosa batırıyoruz ve 1-2 dakika bekletip, çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
Portakallı Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Sosun iyice soğuk olmasına dikkat ediyoruz.