Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

Portakallı Islak Kurabiye

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

Portakallı Islak Kurabiye tarifi: Portakallı Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Islak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 14 yemek kaşığı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu İçin:

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 5 yemek kaşığı şeker

Portakallı Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Önce sosu hazırlıyoruz, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, su ve şekeri kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğuruyoruz ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla diziyoruz.
  • 180 derece, önceden ısıtılmış fırında üzerleri çatlayıp hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri soğuk sosa batırıyoruz ve 1-2 dakika bekletip, çıkartıyoruz. Afiyet olsun.

Portakallı Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Sosun iyice soğuk olmasına dikkat ediyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025