Portakallı Islak Kek Tarifi
Portakallı Islak Kek tarifi: Portakallı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Portakallı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 250 gram toz şeker
- 160 gram sıvı yağ
- 1 adet portakal suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 4 adet portakal suyu
- 2 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Portakallı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırptım, daha sonra sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ettim.
- Ardından 1 adet portakalın suyunu da ekledim ve çırpma işlemine devam ettim.
- 2 su bardağı un ,kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave ediyoruz ve çırpma işlemine devam.
- Kalıbınızı margarin ile iyice yağlayın, unlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede alt üst ayarda 45-50 dakika kadar pişirin.
- Şerbet hazırlanışı için: Sos tenceresine portakal ile limon suyunu sıkıp koyuyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ilave edip karıştırıyoruz.
- Karışım kaynamadan şekerin erimesi önemli. 20 dakika kadar şerbeti en kısık ateşte kaynatın.
- Pişen keki fırından çıkarın soğumaya bırakın soğuduktan sonra bıçakla rastgele delikler açın ve sıcak şerbeti keke kalıbın içindeyken gezdirerek dökün.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbınız yapışmaz bir kalıp olsun. Yapışırsa sorun yaşayabilirsiniz.