Portakallı Islak Kek Tarifi
Portakallı Islak Kek tarifi: Portakallı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Portakallı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Sosu için:
- 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
Portakallı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edin ve güzelce çırpın.
- Ardından yoğurt, portakal suyu, sıvı yağı ekleyip güzelce çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek alttan üste spatula yardımıyla yedirin. Yağlanmış unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30- 35 dakika kadar pişirin.
- Bir kabın içerisine portakal suyu ve şekeri güzelce çırparak karıştırın. Şekerin içerisinde güzelce erimesini sağlayın.
- Kekinizi fırından çıkarın ve oda sıcaklığında 10-15 dakika dinlendirip ilk sıcağını atmasını sağlayın. Tahta kaşığın arkasıyla minik minik delikler açın. Hazırladığınız şerbeti üzerine gezdirin.
- Kekin şerbeti güzelce çekmesini bekleyin ve oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.
Portakallı Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Portakallı şerbeti ısıtmayın ya da çok soğuk bırakmayın. Kekin ilk sıcağını atmasını bekledikten sonra şerbeti ilave edin. Dilerseniz dikdörtgen bir borcamanın içerisinde pişirerek