Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi
Portakallı İrmik Tatlısı tarifi: Portakallı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre yarım yağlı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1/2 adet taze sıkılmış portakal suyu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Servisi için:
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Portakallı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yarım yağlı süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın. Orta ateşte, aralarda karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kıvam almaya başlayan tatlıya rendelenmiş portakal kabuğu, taze sıkılmış portakal suyu, vanilya ve rendelenmiş Hindistan cevizini katıp tatlıyı 2-3 dakika daha pişirin.
- Ocaktan aldığınız tatlı karışımını, ıslatıp fazla suyunu aldığınız fırın kabına dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Kıvam alması için buzdolabında en az 30 dakika kadar beklettiğiniz tatlıyı, dilimledikten sonra tarçın ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Portakallı İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlı karışımına arzuya göre 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.Toz şeker yerine arzu ettiğiniz oranda agave şurubu ya da toz tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
Portakallı İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi
Porsiyonluk kaplara aldığınız tatlıyı, soğuttuktan sonra bu şekilde de servis edebilirsiniz.