Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi
Portakallı İrmik Tatlısı tarifi: Portakallı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Portakallı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Portakal sosu için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı toz şeker
İrmik tatlısı için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Portakallı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle portakal sosumuzu hazırlayalım. Portakal sosu malzemelerini tencereye koyup topaklanmaması için güzelce çırpalım.
- Daha sonra ocakta sosumuz koyulaşana kadar kaynatalım.
- Kalıbımıza portakal sosumuzu güzelce yayıp soğuyana kadar bekletelim.
- Portakal sosumuz soğurken bizde sütlü irmik tatlımızı yapmaya başlayalım. Tüm malzemeleri koyup karıştıralım. Ocakta koyulaşana kadar pişirelim.
- Hazırladığımız sütlü irmik tatlımızı diğer tarafta soğumakta olan portakal sosumuzun üzerine dökelim.
- Soğuması için 3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Portakallı İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbımıza portakal sosumuzu dökmeden önce kalıbımızı hafif ıslatalım, nemli kalsın. Tatlımızı hazırladıktan sonra servis tabağına alırken şeklinin bozulmaması için önemli bir nokta.