Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı İrmik Keki Tarifi

Portakallı İrmik Keki

Portakallı İrmik Keki Tarifi

Portakallı İrmik Keki tarifi: Portakallı İrmik Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı İrmik Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı İrmik Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • 1 adet portakal

Portakallı İrmik Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri alın.
  • Ocağın altını açın ve kısık ateşte şerbetinizi hazırlamaya başlayın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Şekeri eriyen ve kaynamaya başlayan şerbetin içine limon suyunu ilave edin.
  • Birkaç dakika daha bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.

Portakallı İrmik Keki tarifinin püf noktası nedir?

Daha yoğun portakal aromasından hoşlanıyorsanız portakal kabuklarını öncesinde şekerle ovarak tatlarını ve kokularını daha fazla ortaya çıkarabilirsiniz. Dilerseniz belirtilen miktarı 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesine kadar çıkarabilirsiniz. Portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025