Portakallı İrmik Helvası Tarifi
Portakallı İrmik Helvası tarifi: Portakallı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Portakallı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı ceviz içi
Portakallı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin. Üzerine irmiği ekleyip 10 dakika boyunca sürekli olarak karıştırarak orta ateşte kavurun.
- Portakal kabuğunu da tencereye ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
- Kavrulmuş irmiğin üzerine portakal suyunu ilave edip karıştırın.
- 2 su bardağı sıcak suyu 2 su bardağı toz şekerle karıştırın ve tencereye yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
- Kısık ateşte, şerbetini çekip kıvam alana kadar pişirme işlemini sürdürün.
- Helva tenceresi üzerine kağıt havlu ya da hafif nemli bir mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırakın.
- Dinlenmiş olan mis kokulu helvayı ceviz içi serpiştirerek servis edin, afiyet olsun!
Portakallı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmiği, kısık ateşte ve yakmadan sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösterin. Unutmayın ki şerbet karışımını eklediğiniz helvanın rengi 1-2 ton açılacaktır.
Portakallı İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Arzuya göre portakal dilimleri eşliğinde süslediğiniz helvayı tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz.