Portakallı İrmik Helvası Tarifi
Portakallı İrmik Helvası tarifi: Portakallı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- 2 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Portakallı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Pilav tenceresinde tereyağını eritip, fındıkları kavuralım.
- Üzerine irmikleri ekleyip rengi koyulaşana kadar kavuralım.
- Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatalım. Üzerine sütü ekleyip ılıkken altını kapatalım.
- Şerbeti irmiğin üzerine ekleyelim. Rendelenmiş portakal kabuklarını da ekleyelim. Karıştırıp kapağını kapatalım. 6 dakika pişirip, suyunu çekince altını kapatalım. Dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Portakallı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Kıvamını daha koyu ve yapışkan seviyorsanız süt miktarını artırabilirsiniz.
Portakallı İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Üzerine tarçın, yanına dondurma ile servis edebilirsiniz.