Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Hindi But Tarifi

Portakallı Hindi But

Portakallı Hindi But Tarifi

Portakallı Hindi But tarifi: Portakallı Hindi But için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Hindi But nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Hindi But yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

But için:

  • 2 adet Banvit Hindi But
  • 1 adet portakal
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kereviz ya da kereviz sapı
  • 1 adet havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Pişirmek için:

  • 1 adet fırın torbası

Sosu için:

  • 2 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Portakallı Hindi But tarifi nasıl yapılır?

  • 1 adet portakalın kabuklarını rendenin ince tarafı ile beyaz kısımlarını almamaya özen göstererek rendeleyin.
  • Kabuğunu aldığınız portakalın ve diğer portakalın suyunu sıkın ve bir kaba alın. Tereyağını, balı, hardalı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Portakallı Hindi But tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız hindiyi pişirme poşetinin içine koyduğunuzda fırının derecesini maximum 200 dereceye kadar çıkarabilirsiniz. Bu da hindinizin daha kısa sürede pişmesini sağlar. Pişirme poşetinin üzerine bir kürdan veya toplu iğne yardımıyla delikler açmayı unutmayın. Ucunu da yine paketin içinden çıkacak telle bağlamaya mutlaka özen gösterin. Fırın poşeti, hindinizin sulu sulu kalmasına, hızlı pişmesine ve içinin tam kıvamında olmasına yardımcı olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025