Portakallı Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Portakallı Haşhaşlı Tatlı tarifi: Portakallı Haşhaşlı Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Haşhaşlı Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Portakallı Haşhaşlı Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1/2 su bardağı süt
- 12 adet ceviz içi
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1/2 adet limonun suyu
Portakallı Haşhaşlı Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayın bunun için limon suyu hariç gerekli olan malzemeleri bir tencereye alın ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 6 dakika kadar bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Margarin, yumurta, vanilya, pudra şekeri, portakal kabuğu ve irmiği karıştırın.
- Üstüne un ile kabartma tozunu ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Bir kaba süt, diğer bir kaba da haşhaş tohumlarını koyun. Hamurdan parçalar kopartın ve yuvarlayıp ortalarını çukurlaştırdıktan sonra önce süte ardından da haşhaş tohumuna bulayın.
- Yağladığınız bir fırın tepsisine dizin.Bu şekilde tüm hamuru şekillendirdikten sonra üstlerine cevizleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve soğumuş olan şerbeti üstlerine gezdirin.Tüm şerbeti çekmesi ortalama 2 saati bulacak.
- Ardından portakal kabukları ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!