Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Portakallı Haşhaşlı Şekerpare

Portakallı Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Portakallı Haşhaşlı Şekerpare tarifi: Portakallı Haşhaşlı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Haşhaşlı Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Haşhaşlı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet portakalın kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 çay bardağı un

Üzeri İçin:

  • 2 su bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 1 kase su

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 adet portakal suyu

Portakallı Haşhaşlı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım ve sonra unu, kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan fakat çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.
  • Şeker, su, limon suyu ve portakal kabuğunu karıştırıp şerbetimizi önceden 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra portakal suyunu ekleyelim.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp önce suya, ardından haşhaşa batıralım ve her yerine gelecek şekilde yedirelim.
  • Alt üst ayar önceden ısıtılmış fırında çatlayıp içini çekene kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıya, oda ısısındaki şerbeti dökelim ve bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun.

Portakallı Haşhaşlı Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Hamurumuz fazla yumuşak olursa şerbeti çektikten sonra parçalanabilir, o yüzden unu kontrollü ekleyelim. İlk şerbetlemeden sonra tatlıları yerinden hareket ettirmeyelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025