Portakallı Haşhaşlı Şekerpare Tarifi
Portakallı Haşhaşlı Şekerpare tarifi: Portakallı Haşhaşlı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Haşhaşlı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Portakallı Haşhaşlı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet portakalın kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 çay bardağı un
Üzeri İçin:
- 2 su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1 kase su
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 adet portakal suyu
Portakallı Haşhaşlı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım ve sonra unu, kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan fakat çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.
- Şeker, su, limon suyu ve portakal kabuğunu karıştırıp şerbetimizi önceden 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra portakal suyunu ekleyelim.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp önce suya, ardından haşhaşa batıralım ve her yerine gelecek şekilde yedirelim.
- Alt üst ayar önceden ısıtılmış fırında çatlayıp içini çekene kadar pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya, oda ısısındaki şerbeti dökelim ve bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun.
Portakallı Haşhaşlı Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuz fazla yumuşak olursa şerbeti çektikten sonra parçalanabilir, o yüzden unu kontrollü ekleyelim. İlk şerbetlemeden sonra tatlıları yerinden hareket ettirmeyelim.