Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Fit Brownie Tarifi

Portakallı Fit Brownie

Portakallı Fit Brownie Tarifi

Portakallı Fit Brownie tarifi: Portakallı Fit Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Fit Brownie nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Fit Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 120 gram bitter çikolata (kakao oranı en az %60 olmalı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 2 adet orta boy portakal
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması

Portakallı Fit Brownie tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile yüksek hızda 3-5 dakika çırpıyoruz. Böyle köpük köpük bir kıvam olmalı.
  • Benmari usulü veya mikrodalgada erittiğimiz bitter çikolatanın içine tereyağını da ekleyip çikolatanın sıcaklığı ile erimesini sağlıyoruz.
  • Biraz spatula ile karıştırıp soğuttuktan sonra tel çırpıcı ile yumurtalı karışıma yediriyoruz.
  • Çikolata sıcakken dökmek yumurtanın kesilmesine neden olabilir aman dikkat.
  • Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Portakal suyu, vanilya, muskat ve tuzu da ekledikten sonra, en son damak zevkimize göre portakal kabuğu rendeliyoruz.
  • Yapışmayı önlemek için hem borcamı hem de fırın kağıdını hafif yağladıktan sonra karışımı döküyoruz.
  • Üzerini fotoğrafta gördüğünüz şekilde fırına vermeden süsledim ben. 180 derece ısınmış fırında 15-18 dakika pişirmek yeterli oluyor. İçi ıslak kalması gerekiyor çünkü.
  • Hatta ben biraz fazla pişirdim unutup, siz başından ayrılmayın. Yarım saat dinlendirdikten servise hazır. Afiyet olsun.

Portakallı Fit Brownie tarifinin püf noktası nedir?

Portakalın etinden sütünden faydalanıyoruz bu tarifte. Bu yüzden malzeme listesinde belirttiğim portakalların önce kabuklarını rendeleyip, sonra suyunu sıkmak işlemi kolaylaştırır. Malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025