Portakallı Doğum Günü Pastası Tarifi
Portakallı Doğum Günü Pastası tarifi: Portakallı Doğum Günü Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Doğum Günü Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 dilim
Portakallı Doğum Günü Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 6 adet yumurta
- 225 gram şeker
- 75 gram nişasta
- 166 gram un
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 adet portakal kabuğu
- 75 mililitre sıcak su
Kreması için:
- 1 paket pastacı kreması
- 400 mililitre süt
Ganaj için:
- 2 kutu krema
- 200 gram bitter çikolata
- 160 gram sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı nişasta
Üzeri ve içi için:
- 1 avuç draje (portakallı)
- 1 kase gofretli çikolata (mini)
- 1 kase kremalı bisküvi
Portakallı Doğum Günü Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanya için yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
- Ayırdığımız beyazları limon suyuyla köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ayrı bir kapta sarıları ve kalan şekeri karıştıralım.
- Daha sonra portakal kabuğu ve sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
- Kuru malzemeleri elekten geçirip sarılarla birleştirelim.
- Pandispanya karışımını yağlanmış kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Daha sonra pişen pandispanyayı kalıptan çıkartıp strece saralım.
- Pandispanya dolapta bir gece beklemesi gerektiğinden kremayı ertesi gün yapalım.
- Krema için, hazır kremayı sütle katılaşıncaya kadar pişirelim ve üstüne bir streç geçirerek oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Ganaj içinse kremayı ısıtıp çikolataları içerisinde eritelim.
- Pastanın üstünde tutunabilmesi için nişasta ekleyip topaklanmaması adına iyice çırpalım.
- Pandispanyayı 4 eşit parçaya ayıralım ve aralarına kremaya sürelim.
- Portakallı drajelerden bir kaç parça atalım ve tüm katlara aynı işlemi yapalım.
- Pastayı soğutup dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Doğum Günü Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Benim iki katlı pasta kalıbım vardı eğer sizin yoksa iki farklı boylarda kalıp kullanarak da tarifi yapabilirsiniz.