Portakallı Dereotlu Çanak Enginar Tarifi
Portakallı Dereotlu Çanak Enginar tarifi: Portakallı Dereotlu Çanak Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Dereotlu Çanak Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Portakallı Dereotlu Çanak Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 4-5 dal dereotu
Portakallı Dereotlu Çanak Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Enginarları güzelce yıkayıp limonlayalım ki kararmadan pişsinler.
- Kuru soğanı yemeklik, havucu ve patatesi küp küp doğrayalım.
- Zeytinyağı eklediğimiz tencerede soğanları kavuralım. Kavrulan soğanlara havuç ve patatesi ilave edip kavurmaya devam edelim. Son olarak bezelyeleri ekleyip biraz daha kavuralım.
- Enginarları kavrulan malzemelerin üzerine koyup 1 limon ve 1 portakalın suyunu tencereye ekleyelim. Tuzunu da atıp malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Su fokurdayınca ocağı kısık ayara alıp, enginarlar yumuşayana dek pişirelim. Afiyet olsun.
Portakallı Dereotlu Çanak Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Enginarları mutlaka limonlamak lazım yoksa kararır. Portakal tatlı bir aroma veriyor ama portakalınız ekşiyse 1 kaşık şeker ilavesi de yapılabilir.