Portakallı Çikolatalı Pasta Tarifi
Portakallı Çikolatalı Pasta tarifi: Portakallı Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Portakallı Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 150 gram bitter çikolata (yüzde 60 kakao içeren)
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Dolgu kreması için:
- 350 gram sütlü çikolata
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/3 paket krema
Islatmak için:
Portakallı Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve tereyağını bir kabın içerisine alın. Orta devirde mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya başlayın.
- Ardından içerisine tek tek yumurtayı kırın. Her kırdığınız yumurtanın ardından çırpma işlemine devam edin.
- Ardından bu karışımın içerisine sütü ve sıvı yağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin, oda sıcaklığında bir miktar dinlendirip hafifçe ılıttıktan sonra karışıma ekleyin ve çırpın.
- Unu eleyerek kontrollü bir biçimde karışıma ilave edin. Bu aşamada azar azar un ilave edip, spatula yardımıyla karıştırmanızı öneriyoruz. Böylelikle un miktarının fazla ya da az gelmesini önlemiş olursunuz.
- Tüm malzemeleri spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirerek, un kırıntısı kalmayana kadar karıştırın.
- Kakao, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kelepçeli bir kalıba kek harcınızı aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdandan yardım alın.
- Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Portakallı Çikolatalı Pasta tarifi için servis önerisi
Üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsledikten sonra servis edin.