Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Cheesecake Tarifi

Portakallı Cheesecake

Portakallı Cheesecake Tarifi

Portakallı Cheesecake tarifi: Portakallı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 2 paket tam buğdaylı bisküvi (265 g)
  • 75 gram tereyağı (eritilmiş soğutulmuş)

Dolgu İçin:

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (200 g)
  • 300 mililitre sıvı krema
  • 250 gram toz şeker
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sos İçin:

  • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (60 g)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (20 g)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin (5 g
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (30 g)

Portakallı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Taban için: Bisküviler mutfak robotunda parçalanır. Eritilmiş soğutulmuş tereyağ eklenip çekilir.
  • 26 cm kelepçeli kalıbın dış çevresine ve sızma riskine karşı tabana alüminyum folyo sarılır.
  • Taban tereyağıyla yağlanıp yağlı kağıt serilir. Bisküvili karışım dökülüp düzleştirilir ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
  • Dolgu için: Labne, süzme yoğurt, toz şeker ve portakal kabuğu rendesi çırpılır. Krema ve portakal suyu eklenir, çırpılır.
  • Yumurtalar teker teker eklenir. Bu esnada çok çırpmadan yumurtaların karışması sağlanır. Un ve vanilin elenerek eklenir, çırpılır.
  • Taban üzerine dolgu malzemesi dökülür. Bir kaç kez tezgaha vurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
  • Fırın tabanına içi su dolu tepsi yerleştirilir. Alttan ikinci rafa tel ızgara cheesecake yerleştirilir.
  • Önceden 160 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 55-60 dakika pişirilir. 45. dakikada kontrol edilir.
  • Kenarları tutmuş ortası jöle gibi sallanıyor ise pişmiştir. Fırın kapatılır kapağı hafif aralanıp 39 dakika bekletilir.
  • Dışarı çıkarılıp oda ısısına gelince buzdolabında dinlendirilir.
  • Sos için: Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeler sos tenceresinde homojen olana kadar el çırpıcısıyla karıştırılır.
  • Orta-kısık ısıda sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. Ocak kapatılıp tereyağ ve vanilin ilave edilir.
  • Sürekli karıştırılarak soğutulur. Blenderdan geçirilir. Tamamen soğuyan cheesecake üzerine yayılır.
  • Portakal dilimleriyle süslenir. Tercihen bir gece veya en az 4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Portakallı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Kelepçeli kalıbın dış çevresine ve sızma riskine karşı tabana alüminyum folyo sarılır. Malzemeleri çok çırpmadan sadece karışmasını sağlamak, tezgaha vurarak dolgudaki hava kabarcıklarını çıkarmak ve fırın içine su koymak çatlamayı engelleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025