Portakallı Buğday Salatası Tarifi
Portakallı Buğday Salatası tarifi: Portakallı Buğday Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Buğday Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Portakallı Buğday Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 adet portakal
- 1/4 adet mor lahana
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
- 1 avuç fındık
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Portakallı Buğday Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Yıkayıp süzdüğünüz buğdayları bir tencereye alın. Üstlerine çıkacak kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika haşlayın.
- Haşladığınız buğdayları süzün, soğumasını bekleyin ve derince bir salata kasesine alın.
- Mor lahanayı ince ince doğrayın ve buğdayların üstüne ekleyin.
- Fındıkları bir bıçak yardımıyla kabaca doğrayın ve kaseye alın.
- Sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu ve balı bir kasede karıştırın. İçine sarımsağı rendeleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Hazırladığınzı sosu salata kasesine gezdirin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Ayırdığınız portakalı soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Portakal dilimleriyle süslediğiniz salatanızı servis edebilirsiniz.
Portakallı Buğday Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Buğdayı bir gece önceden ıslatırsanız, daha kolay pişeceklerdir.