Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı badem (çiğ, dövülmüş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
Peynirli katman için:
- 2 adet yumurta
- 500 gram labne peyniri
- 3/4 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Bal kabaklı katman için:
- 1/2 kilogram bal kabağı
- 1 adet portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (sulandırılmış)
Süslemek için:
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 avuç badem
Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Yulaf ezmesi, badem, portakal kabuğu, tereyağı ve yumurtayı; yani tabanın bütün malzemelerini karıştıralım.
- Elimizle bastıra bastıra kelepçeli kek kalıbımızın dibine yayalım.
- Bal kabaklarını haşlayıp soğumaya bırakalım.
- Yumurtalar ve şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Labne peyniri ve süzme yoğurdu da ekleyip iyice yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edelim.
- Labneli karışımı nazikçe yulaflı katmanın üzerine dökelim.
- 160 derecede ısıttığımız fırının en alt katına içi su dolu fırın tepsisini yerleştirelim.
- Kek kalıbımız ise orta katta kalsın. Alt-üst fansız bir biçimde 40 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra kekimizi 1 saat kadar fırının kapağını açarak soğumaya bırakalım.
- Bal kabaklarını rondoda ezerek püre haline getirelim.
- Püre haline gelen bal kabaklarını, portakal suyu, nişasta, tahin ve vanilinle karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
- Soğumuş olan kekimizi kelepçeli kalıptan dikkatli bir biçimde çıkartarak sunum yapacağımız tabağa alalım.
- Üzerine bal kabaklı katmanı yayalım.
- Cheesecakeimizi Hindistan cevizi ve dövülmüş bademle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.