Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake

Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı badem (çiğ, dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta

Peynirli katman için:

  • 2 adet yumurta
  • 500 gram labne peyniri
  • 3/4 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Bal kabaklı katman için:

  • 1/2 kilogram bal kabağı
  • 1 adet portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (sulandırılmış)

Süslemek için:

  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 avuç badem

Portakallı Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaf ezmesi, badem, portakal kabuğu, tereyağı ve yumurtayı; yani tabanın bütün malzemelerini karıştıralım.
  • Elimizle bastıra bastıra kelepçeli kek kalıbımızın dibine yayalım.
  • Bal kabaklarını haşlayıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurtalar ve şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Labne peyniri ve süzme yoğurdu da ekleyip iyice yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edelim.
  • Labneli karışımı nazikçe yulaflı katmanın üzerine dökelim.
  • 160 derecede ısıttığımız fırının en alt katına içi su dolu fırın tepsisini yerleştirelim.
  • Kek kalıbımız ise orta katta kalsın. Alt-üst fansız bir biçimde 40 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra kekimizi 1 saat kadar fırının kapağını açarak soğumaya bırakalım.
  • Bal kabaklarını rondoda ezerek püre haline getirelim.
  • Püre haline gelen bal kabaklarını, portakal suyu, nişasta, tahin ve vanilinle karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
  • Soğumuş olan kekimizi kelepçeli kalıptan dikkatli bir biçimde çıkartarak sunum yapacağımız tabağa alalım.
  • Üzerine bal kabaklı katmanı yayalım.
  • Cheesecakeimizi Hindistan cevizi ve dövülmüş bademle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025