Portakallı Alt Üst Kek Tarifi
Portakallı Alt Üst Kek tarifi: Portakallı Alt Üst Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Alt Üst Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Portakallı Alt Üst Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 3 adet orta boy portakal
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Kek için:
- 1/2 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet portakal suyu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı vanilya
Portakallı Alt Üst Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Yuvarlak kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıtla kaplayın.
- Tabanı için: 3 portakalı soyup ince ince dilimleyin.
- 3 yemek kaşığı toz şekeri kalıbınızın tabanına serpiştirin ve kalıbın orta kısmından başlayarak dilimlediğiniz portakalları tabanına yerleştirin.
- Kek için: oda sıcaklığındaki tereyağını ve yarım su bardağı toz şekeri rengi açılıp hafif kabarana kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Krema, portakal suyu ve yoğurdu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kalan malzemeleri elekten geçirerek ekleyip bir spatulayla un parçacıkları kalmayana kadar karıştırın.
- Yaptığınız kek hamurunu kek kalıbına alıp mümkün olduğu kadar eşit bir şekilde yayın.
- Kelepçeli kalıp kullanıyorsanız oluşacak karamelin sızması ihtimaline karşı, altına bir tepsi koyarak fırına verin ve yarım saat kapağını açmadan pişirin.
- Kekinizi fırından alıp tamamen soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarmak için küçük bir bıçak veya spatula yardımıyla kenarlarının kalıba yapışmadığından emin olun. Afiyet olsun.
Portakallı Alt Üst Kek tarifinin püf noktası nedir?
Portakalın kabuğunun hafif acı tadını seviyorsanız tabana yerleştireceğiniz portakalların kabuklarını soymadan bırakabilirsiniz. Kekinizi kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğuduğundan emin olmalısınız.