Portakal ve Mandalinalı Tatlı Tarifi
Portakal ve Mandalinalı Tatlı tarifi: Portakal ve Mandalinalı Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal ve Mandalinalı Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakal ve Mandalinalı Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Turuncu Sos İçin:
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Beyaz Sos İçin:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Tabanı İçin:
- 2 su bardağı ufalanmış kek (artan kek parçalarınızı kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı krema
Portakal ve Mandalinalı Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Turuncu sos ve beyaz sosu ayrı ayrı tencerelerde sürekli karıştırarak pişirin.
- Ufalanmış kekleri süt kreması ile iyice yoğurun ve yuvarlak bir cam kabın tabanına bastırarak yerleştirin.
- Üzerine beyaz sosu bir kaşık yardımı ile yayın.
- Tatlının en üstüne portakallı mandalinalı sosu dökün.
- Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyetler olsun.