Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa tarifi: Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardağı bulgur (iri pilavlık değil normal pilavlık)
- 1 adet portakal suyu
Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alalım, yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım. Kavurduktan sonra şekeri ekleyelim biraz çevirelim ve salçayı ekleyip kavuralım.
- Daha sonra yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ekleyelim biraz da havuçları kavuralım.
- Pırasaları yıkayıp doğrayalım ve tencereye ekleyelim, karıştıralım.
- Üzerine bulguru koyalım.
- Domatesin kabuğunu soyalım ve küp küp doğrayıp bulgurların üzerine ekleyelim.
- 1 portakalın suyunu sıkalım ve onu da ekleyelim, gerekirse normal su da koyalım, altını açıp kaynamasını bekleyip kaynadıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve pişmesini bekleyelim. Piştikten sonra dolaba koyalım ve 1 gün dinlendirelim, afiyet olsun:)
Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa tarifinin püf noktası nedir?
Portakal sevmiyorsanız sadece suyla da pişirebilirsiniz. Pırasa hemen pişen bir sebzedir, havuçlar piştikten sonra altını kapatıp servis tabağına alabilirsiniz. 1 gün beklenirse dinlendiği için lezzeti daha da artacaktır.