Portakal Sulu Yumoş Kek Tarifi
Portakal Sulu Yumoş Kek tarifi: Portakal Sulu Yumoş Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Sulu Yumoş Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Portakal Sulu Yumoş Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı (tepeleme) toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 3 su bardağı (tepeleme) un
Portakal Sulu Yumoş Kek tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabımıza yumurtamızı ve şekerimizi alıyoruz, çırpmaya başlıyoruz. Üzerine sıvı yağ, vanilya, kabartma tozunu ekliyoruz ve mikser yardımıyla çırpmaya devam ediyoruz.
- Portakal suyumuzu da ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz. Unumuzu ekliyoruz, çırpıyoruz.
- Kıvam alınca yarısını ayırıyoruz, kakao koyup çırpıyoruz, bir kakaolu harçtan bir diğer harçtan koyarak işlemi tamamlıyoruz. Üzerine ceviz ekliyoruz.
- 180° derecede 30-40 dakika pişiriyoruz.
Portakal Sulu Yumoş Kek tarifinin püf noktası nedir?
Fırında yerini değiştirerek yapmalısınız ki yanmasın. Bazı fırınlar yakabiliyor.
Portakal Sulu Yumoş Kek tarifi için servis önerisi
kalibiniza gore degisir ama cikolata sozu dokebilirsiniz uzerine