Portakal Sulu Muhallebili Tatlı Tarifi
Portakal Sulu Muhallebili Tatlı tarifi: Portakal Sulu Muhallebili Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Sulu Muhallebili Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Portakal Sulu Muhallebili Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
- 1 litre portakal suyu (portakal, vişne ve şeftalili meyve suları veya limonata)
- 5 yemek kaşığı nişasta (koyulaşmazsa suyla seyreltilip tekrar içerisine eklenebilir)
Muhallebi İçin:
- 1,5 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Portakal Sulu Muhallebili Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Ben evde kendi yaptığım portakal suyunu kullandım. Portakal suyunu ocağa alıp içerisine nişastayı ekleyerek koyulaşıp iyice kıvam alıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
- Ocağı açmadan önce sütü tencereye alıp içerisine bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
- Muhallebimizi orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alırken içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Borcama ya da dilediğimiz bir kaba muhallebimizi döküp soğumaya bırakalım.
- Muhallebi soğuduktan sonra hazırladığımız sosumuzu üzerine dökelim.
- Dolaba koymadan önce dışarıda bir müddet soğutup buzdolabında en az bir saat kadar bekletelim. (Beklemek için çok vaktiniz yoksa dondurucuda da bir süre bekletebilirsiniz.)