Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Sulu Muhallebili Tatlı Tarifi

Portakal Sulu Muhallebili Tatlı

Portakal Sulu Muhallebili Tatlı Tarifi

Portakal Sulu Muhallebili Tatlı tarifi: Portakal Sulu Muhallebili Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Sulu Muhallebili Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Sulu Muhallebili Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu İçin:

  • 1 litre portakal suyu (portakal, vişne ve şeftalili meyve suları veya limonata)
  • 5 yemek kaşığı nişasta (koyulaşmazsa suyla seyreltilip tekrar içerisine eklenebilir)

Muhallebi İçin:

  • 1,5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Portakal Sulu Muhallebili Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Ben evde kendi yaptığım portakal suyunu kullandım. Portakal suyunu ocağa alıp içerisine nişastayı ekleyerek koyulaşıp iyice kıvam alıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
  • Ocağı açmadan önce sütü tencereye alıp içerisine bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  • Muhallebimizi orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan alırken içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
  • Borcama ya da dilediğimiz bir kaba muhallebimizi döküp soğumaya bırakalım.
  • Muhallebi soğuduktan sonra hazırladığımız sosumuzu üzerine dökelim.
  • Dolaba koymadan önce dışarıda bir müddet soğutup buzdolabında en az bir saat kadar bekletelim. (Beklemek için çok vaktiniz yoksa dondurucuda da bir süre bekletebilirsiniz.)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025