Portakal Soslu Tart Kek Tarifi
Portakal Soslu Tart Kek tarifi: Portakal Soslu Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Portakal Soslu Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebi için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı beyaz pul çikolata
Sos için:
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı şeker
Portakal Soslu Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kekimiz için klasik bir kek harcı yapıyoruz. Tart kalıbımıza harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz. Çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyip pişene kadar karıştırıyoruz. Koyu kıvama gelince çikolatamızı da ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.
- Muhallebimizi ve pişen kekimizi fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Portakal sosumuz için bütün malzemelerimizi ekliyoruz. Portakal suyunun posasını mutlaka süzdürün. Kısık ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Soğuyan keki ve muhallebiyi buluşturuyoruz. Sosu da ekleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.