Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Soslu Kereviz Tarifi

Portakal Soslu Kereviz

Portakal Soslu Kereviz Tarifi

Portakal Soslu Kereviz tarifi: Portakal Soslu Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Soslu Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy kereviz
  • 3 adet orta boy patates
  • 12 adet arpacık soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Portakal Soslu Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kerevizleri ve patatesleri küp küp şeklinde doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Bu sırada arpacık soğanları soyun.
  • Havuçların kabuklarını soyun ve aynı şekilde küp küp doğrayın.
  • Ocağı açın ve tencereye zeytinyağı ekleyin.
  • Arpacık soğanları ekleyin ve kavurun.
  • Daha sonra havuç, patates ve kerevizleri tencereye ekleyin, birkaç dakika karıştırarak pişirin.
  • Üzerine portakal suyu, tuz ve şekeri ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  • Portakal soslu kereviz sıcaklığını atıp, soğuduğunda servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Portakal Soslu Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

Portakal soslu kerevizi üzerine maydanoz yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025