Portakal Soslu Kek Tarifi
Portakal Soslu Kek tarifi: Portakal Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Portakal Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet portakal suyu (ve kabuk rendesi)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-3 su bardağı un (kek kıvamına kadar)
Sosu için:
- 2 adet portakal suyu
- 1 tutam portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Portakal Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpınız.
- Sonra yoğurt, sıvı yağı, portakal suyu ve portakal rendesini ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyiniz.
- Kek kalıbı yağlanıp unlayın ve 180 derece ısıtılmış fırına verebilirsiniz.
- Kek pişerken sosunu hazırlayabilirsiniz. Portakal suyu ve rendesini bir kaba koyup üzerine şeker ve nişastası ekleyerek kaynatın.
- Pişen kekinizin üzerinde delikler açıp yaptığınız sosu üzerine dökünüz. Afiyet olsun.