Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu İrmik Tatlısı

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu İrmik Tatlısı tarifi: Portakal Soslu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Soslu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı nişasta

Portakal Soslu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce portakal sosumuzu yapmak için portakal suyunu, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye alıp pişirelim.
  • Sosu sürekli karıştıralım, göz göz olunca kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  • Ben tart kalıbımı kullandım bu tarif için, isterseniz siz kuplarda da yapabilirsiniz.
  • Kalıbımızı suyla ıslatalım ve portakal sosumuzu kalıba dökelim. Her yerde eşit miktarda olacak şekilde dağıtalım ve soğumaya bırakalım.
  • İrmiği, şekeri, sütü ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkınca kalıbımıza dökelim. Bu esnada yeniden kalıbı kenarlarından ıslatın ki çıkarken zorlanmasın.
  • 3-4 saat buzdolabında bekletmeniz yeterli. Daha sonra ters çevirip çıkaralım ve dilediğimiz gibi süsleyelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Portakal Soslu İrmik Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021