Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu İrmik Tatlısı

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu İrmik Tatlısı tarifi: Portakal Soslu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Soslu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı nişasta

Portakal Soslu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce portakal sosumuzu yapmak için portakal suyunu, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye alıp pişirelim.
  • Sosu sürekli karıştıralım, göz göz olunca kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  • Ben tart kalıbımı kullandım bu tarif için, isterseniz siz kuplarda da yapabilirsiniz.
  • Kalıbımızı suyla ıslatalım ve portakal sosumuzu kalıba dökelim. Her yerde eşit miktarda olacak şekilde dağıtalım ve soğumaya bırakalım.
  • İrmiği, şekeri, sütü ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkınca kalıbımıza dökelim. Bu esnada yeniden kalıbı kenarlarından ıslatın ki çıkarken zorlanmasın.
  • 3-4 saat buzdolabında bekletmeniz yeterli. Daha sonra ters çevirip çıkaralım ve dilediğimiz gibi süsleyelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025