Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Portakal Soslu İrmik Tatlısı tarifi: Portakal Soslu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Portakal Soslu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
Portakal Soslu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce portakal sosumuzu yapmak için portakal suyunu, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye alıp pişirelim.
- Sosu sürekli karıştıralım, göz göz olunca kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
- Ben tart kalıbımı kullandım bu tarif için, isterseniz siz kuplarda da yapabilirsiniz.
- Kalıbımızı suyla ıslatalım ve portakal sosumuzu kalıba dökelim. Her yerde eşit miktarda olacak şekilde dağıtalım ve soğumaya bırakalım.
- İrmiği, şekeri, sütü ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca kalıbımıza dökelim. Bu esnada yeniden kalıbı kenarlarından ıslatın ki çıkarken zorlanmasın.
- 3-4 saat buzdolabında bekletmeniz yeterli. Daha sonra ters çevirip çıkaralım ve dilediğimiz gibi süsleyelim.