Portakal Soslu İrmik Muhallebisi Tarifi
Portakal Soslu İrmik Muhallebisi tarifi: Portakal Soslu İrmik Muhallebisi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu İrmik Muhallebisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Portakal Soslu İrmik Muhallebisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 3/4 su bardağı irmik
- 1 tatl kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 çay bardağı şeker
Portakal Soslu İrmik Muhallebisi tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Tart kalıbını yapışmaması için suyla ıslatıp fazla suyunu süzüyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp yüzeyini düzeltiyoruz. Buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için tüm sos malzemelerini ayrı bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Soğuyan irmik muhallebisini kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarıp çukur kısma sosu döküp, sos soğuyunca dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.