Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Soslu İrmik Muhallebisi Tarifi

Portakal Soslu İrmik Muhallebisi

Portakal Soslu İrmik Muhallebisi Tarifi

Portakal Soslu İrmik Muhallebisi tarifi: Portakal Soslu İrmik Muhallebisi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu İrmik Muhallebisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Soslu İrmik Muhallebisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı irmik
  • 1 tatl kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin:

  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3/4 çay bardağı şeker

Portakal Soslu İrmik Muhallebisi tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Tart kalıbını yapışmaması için suyla ıslatıp fazla suyunu süzüyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp yüzeyini düzeltiyoruz. Buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu için tüm sos malzemelerini ayrı bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Soğuyan irmik muhallebisini kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarıp çukur kısma sosu döküp, sos soğuyunca dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025