Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifi

Portakal Soslu Hindi Şiş

Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifi

Portakal Soslu Hindi Şiş tarifi: Portakal Soslu Hindi Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Hindi Şiş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Soslu Hindi Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 adet portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 şişe soda
  • 500 gram hindi but
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 dal biberiye
  • 2 dilim portakal

Portakal Soslu Hindi Şiş tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, portakal suyu ve zeytinyağını bir kaba alın ve çırpma teliyle çırparak karıştırın.
  • Sodayı da ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Küp küp porsiyonlanmış hindi butları marinasyon sosuna bulayın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi de ilave edin.
  • Aromasını güçlendirmek için portakal dilimleri ve biberiyeyi de etlerin üzerine ekleyerek, streç filmle kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
  • Buzdolabında 1 saat marine edin.
  • Hazırladığınız çöp şişlere marine olmuş hindi butlarını dizin ve ısınmış tavada arkalı önlü pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Portakal Soslu Hindi Şiş tarifinin püf noktası nedir?

Portakal ve soda etlerin yumuşacık bir kıvam almasına yardımcı olurken, yoğurt ise tüm marinasyonun lezzetinin hindi etinin içine işlemesine yardımcı olur.

Portakal Soslu Hindi Şiş tarifi için servis önerisi

Kebap muamelesi yapabilir, sumaklı soğanla afiyetle tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025