Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifi
Portakal Soslu Fırında Tavuk tarifi: Portakal Soslu Fırında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Fırında Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakal Soslu Fırında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk göğsü (ince)
- 1/3 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı (sarımsaklı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Portakal Soslu Fırında Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Uygun boyutta bir borcama üzerine bir kaç çentik attığınız tavukları/hindileri yerleştirin.
- Bir bardakta karıştırdığınız portakal suyu, zeytinyağı, sarımsaklı zeytinyağı, kekik ve baharat karışımını üzerine dökün.
- Eğer sarımsaklı zeytinyağınız yoksa normal zeytinyağı koyup 2 diş sarımsağı ezerek de sıvı karışıma koyabilirsiniz.
- Borcamın üstünü şeffaf folyoyla kapatıp en az 1 saat mümkünse bir gece buzdolabında bekletin (marine edin).
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce üzerini yağlı kağıtla kapatarak 20 dakika, sonrasında kağıdı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Portakal Soslu Fırında Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifin püf noktası tavuk ve/veya hindilerin üzerine mutlaka çentik atılması. Bu işlem portakal sosunun ete işlemesini kolaylaştırıyor ve yerken derinden bir portakal tadı geliyor.
Portakal Soslu Fırında Tavuk tarifi için servis önerisi
Ben yanına tel şehriyeli pilav ve üzümlü cevizli yeşil salata yapmıştım, tavsiye ederim.