Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Soslu Enginarlı Kereviz Tarifi

Portakal Soslu Enginarlı Kereviz

Portakal Soslu Enginarlı Kereviz Tarifi

Portakal Soslu Enginarlı Kereviz tarifi: Portakal Soslu Enginarlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Enginarlı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Soslu Enginarlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 4 adet küçük boy enginar
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet küçük boy limon
  • 1/2 adet portakal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Portakal Soslu Enginarlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı yarım ay şeklinde doğra önce hafif terletin. Üzerine zeytinyağını ekleyin. 1-2 dakika kavurun, dörde böldüğünüz enginarları ekleyin.
  • Yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve ağzı kapalı orta ateşte pişmeye bırakın. Bu şekilde 5-6 dakika pişirin. Enginarlar hafif yumuşasın.
  • Yuvarlak ince dilimler halinde kestiğin kerevizleri ekleyin.
  • Yarım çay bardağı daha sıcak su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Altını kapamaya son on dakika kala limon, portakal suyu sıkın ve içine tuzunu ekle iyice karıştırın, tuz erisin.
  • Üzerine gezdirin bu şekilde de özleşene kadar pişirin.
  • Altını kapa özellikle bir gün dinlendikten sonra tadı şahane! Servis tabağına alırken ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025