Portakal Soslu Enginarlı Kereviz Tarifi
Portakal Soslu Enginarlı Kereviz tarifi: Portakal Soslu Enginarlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Soslu Enginarlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakal Soslu Enginarlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 4 adet küçük boy enginar
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet küçük boy limon
- 1/2 adet portakal
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Portakal Soslu Enginarlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yarım ay şeklinde doğra önce hafif terletin. Üzerine zeytinyağını ekleyin. 1-2 dakika kavurun, dörde böldüğünüz enginarları ekleyin.
- Yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve ağzı kapalı orta ateşte pişmeye bırakın. Bu şekilde 5-6 dakika pişirin. Enginarlar hafif yumuşasın.
- Yuvarlak ince dilimler halinde kestiğin kerevizleri ekleyin.
- Yarım çay bardağı daha sıcak su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Altını kapamaya son on dakika kala limon, portakal suyu sıkın ve içine tuzunu ekle iyice karıştırın, tuz erisin.
- Üzerine gezdirin bu şekilde de özleşene kadar pişirin.
- Altını kapa özellikle bir gün dinlendikten sonra tadı şahane! Servis tabağına alırken ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.