Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Şekerlemesi Tarifi

Portakal Şekerlemesi

Portakal Şekerlemesi Tarifi

Portakal Şekerlemesi tarifi: Portakal Şekerlemesi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Şekerlemesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Şekerlemesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet portakal
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker (150 gram)
  • 1/2 su bardağı su (100 mililitre)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Portakal Şekerlemesi tarifi nasıl yapılır?

  • Portakallar bir sebze fırçası ya da temiz bir süngerle yıkanır. Keskin bir bıçakla 3 mm inceliğinde dilimlenir.
  • Yayvan bir tencerede toz şeker ve su eritilir. Orta yüksek ateşte kaynayınca portakal dilimleri yerleştirilir. Orta düşük ateşte kapağı kapalı 30 dakika pişirilir.
  • Daha sonra kapak açık 20-25 dakika hafif köpürene kadar daha pişirilir. Son 10 dakika limon suyu eklenir.
  • Dilimler yağlı kağıt üzerine alınır. Afiyet olsun.

Portakal Şekerlemesi tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Yağlı kağıt arasında buzdolabında muhafaza edip, mutfak makasıyla istediğiniz büyüklükte kesip kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025