Portakal Reçeli Tarifi
Portakal Reçeli tarifi: Portakal Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Portakal Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram portakal
- 1 kilogram toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Portakal Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle portakalları sirkeli suda bekletip meyve sebze fırçasıyla güzelce yıkayın. Derin bir tencerede kaynattığınız suya portakalların hepsini atıp 5 dakika haşlayın; sonra suyu döküp tekrar tencereye yeni su ekleyip kaynatın. (bu işlemi 3 kez tekrarlayın.)
- Haşlama işlemi portakalın kabuğundaki acılığın giderilmesini sağlar. Portakallar güzelce süzülünce hafif sıktırarak fazla sularını akıtın. Artık dilediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Ben halka şeklinde doğradım, tencereye bir kat şeker bir kat portakal olarak yerleştirdim.
- Suyunu salınca ocakta kaynatın ve kıvam aldığında limon suyu damlayıp 5 dakika daha kaynatıp sıcak olarak kavanozlara doldurun. Mis kokulu portakal reçeli hazır.