Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli tarifi: Portakal Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 kişilik
Portakal Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 adet portakal
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 büyük su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet vanilya
Portakal Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce portakalların üzerini bıçakla hafif kazıyor ve yıkayıp ortadan ikiye bölüp sıkıyoruz.
- Sonra bir tencereye suyu koyup bir tülbentin içine tarçın ve karanfilleri koyup ağzını bağlıyoruz.
- Kaynatıyoruz, kaynayan suyu döküp yeniden su koyup kaynatıyoruz. Bu işlemi en az üç defa tekrarlıyoruz. Soğuk su koyup bir çay kaşığı ile fazla bastırmadan kabukların içindeki beyaz kısmı temizliyoruz
- Temizlediğimiz kabukları çıkıyoruz sonra ister kare, ister ince uzun doğruyoruz. Doğrama işi bitince tencereye bir çay bardağı suyu koyup çubuk tarçın ve karanfilleri bir tülbente sarıyoruz. Tencereye atıyoruz.
- Sırası ile doğradığımız kabukları, portakal suyunu ve toz şekeri atıp ocağı yakıyoruz. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca vanilyayı atıp karıştırıp limon suyunu koyuyoruz.
- Beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuyunca düzeltip buzdolabına veya güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz.
- Dilediğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz. Afiyetler olsun!