Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli tarifi: Portakal Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 adet portakal
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 büyük su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet vanilya

Portakal Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce portakalların üzerini bıçakla hafif kazıyor ve yıkayıp ortadan ikiye bölüp sıkıyoruz.
  • Sonra bir tencereye suyu koyup bir tülbentin içine tarçın ve karanfilleri koyup ağzını bağlıyoruz.
  • Kaynatıyoruz, kaynayan suyu döküp yeniden su koyup kaynatıyoruz. Bu işlemi en az üç defa tekrarlıyoruz. Soğuk su koyup bir çay kaşığı ile fazla bastırmadan kabukların içindeki beyaz kısmı temizliyoruz
  • Temizlediğimiz kabukları çıkıyoruz sonra ister kare, ister ince uzun doğruyoruz. Doğrama işi bitince tencereye bir çay bardağı suyu koyup çubuk tarçın ve karanfilleri bir tülbente sarıyoruz. Tencereye atıyoruz.
  • Sırası ile doğradığımız kabukları, portakal suyunu ve toz şekeri atıp ocağı yakıyoruz. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca vanilyayı atıp karıştırıp limon suyunu koyuyoruz.
  • Beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuyunca düzeltip buzdolabına veya güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz.
  • Dilediğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025