Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli tarifi: Portakal Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kavanoz
Portakal Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kilogram portakal
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
- 4 su bardağı su
Portakal Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Portakalların kabuklarını doğrayın. Kabukların içinde kalan beyaz kısımları bıçak yardımıyla iyice temizleyin.
- Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın.
- Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki kez daha tekrarlayın. Bu işlemi portakal kabuklarının acılığının gitmesi için yapıyoruz.
- Ardından kabukları soğumaya bırakın.
- Bu esnada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Dilerseniz 1 su bardağı su yerine 1 su bardağı portakal suyu da ekleyebilirsiniz. Daha güzel renk almasını sağlayacaktır.
- Şerbet kaynarken limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
- Ardından soğumuş portakal kabuklarını şerbetin içine ekleyin ve karıştırın.
- 45 dakika bu şekilde piştikten sonra reçeliniz hazır. Kavanozlara aktarıp kahvaltılarınızda afiyetle tüketebilirsiniz. :)
Portakal Kabuğu Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Kaynayan sudan sonra buzlu suda bekletme işlemi kabukların acılığını almak için uygulanması gereken bir yöntemdir. Eğer bu yöntemi yapmak istemezseniz 3 gün suda bekletip, gün aşırı su değiştirerek de portakal kabuklarının acılığını alabilirsiniz. 4 su bardağı suyun 1 su bardağını portakal suyu olarak kullanabilirsiniz. Reçelinize daha canlı bir renk katacaktır.