Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli tarifi: Portakal Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Portakal Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet  portakal
 - 1 su bardağı  portakal suyu
 - 4 su bardağı  toz şeker
 - 2 su bardağı  su
 - 1/2 adet  limon suyu
 
Portakal Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Portakalların kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar haline getirin bol su eklediğiniz tencereye alın.
 - Kabuklar kaynadıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın. İsterseniz 2 kere daha tekrarlayabilirsiniz.
 - Bir tencerede şeker, su ve portakal suyunu karıştırdıktan sonra kaynatın.
 - Kaynattığınız karışıma portakalları attıktan sonra orta ateşte kıvama gelene kadar 45 dakika boyunca kaynatmaya devam edin.
 - Kavanozlara alarak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Portakal Kabuğu Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Portakal kabuklarının acılığı olaması için 3 kere suda haşlamayı öneririm.