Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli tarifi: Portakal Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet portakal
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu

Portakal Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Portakalların kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar haline getirin bol su eklediğiniz tencereye alın.
  • Kabuklar kaynadıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın. İsterseniz 2 kere daha tekrarlayabilirsiniz.
  • Bir tencerede şeker, su ve portakal suyunu karıştırdıktan sonra kaynatın.
  • Kaynattığınız karışıma portakalları attıktan sonra orta ateşte kıvama gelene kadar 45 dakika boyunca kaynatmaya devam edin.
  • Kavanozlara alarak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakal Kabuğu Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Portakal kabuklarının acılığı olaması için 3 kere suda haşlamayı öneririm.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025