Portakal Kabuğu Tarifi
Portakal Kabuğu tarifi: Portakal Kabuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Portakal Kabuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Portakal Kabuğu tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle portakalları yıkayalım
- Ardından bir tepsiye ya da bir tabağa rendenin küçük kısmı ile portakalları rendeleyelim.
- Rendenlenen kabukları tepsiye ya da tabağa yayalım.
- Soğuk bir yere koyalım ( benim balkon kapalıydı oraya koydum).
- 1 gün ağzı açık bir şekilde hafif kuruması için soğuk bir yere bırakalım.
- 1 günün ardından bir poşete ya da buzluk için olan saklama kaplarına koyalım.
- İstediğiniz bir tarifte kullanmak için portakal kabuklarınız hazır.
Portakal Kabuğu tarifinin püf noktası nedir?
1 gün hafif kuruması gerekiyor yoksa buzlukta birbirine yapışıyor ve kullanımı zor olabiliyor.
Portakal Kabuğu tarifi için servis önerisi
Keklerde, kurabiyelerde, limonatalarda, tatlılarda kullanabilirsiniz.