Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Kabuğu Tarifi

Portakal Kabuğu

Portakal Kabuğu Tarifi

Portakal Kabuğu tarifi: Portakal Kabuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Kabuğu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Kabuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet portakal

Portakal Kabuğu tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle portakalları yıkayalım
  • Ardından bir tepsiye ya da bir tabağa rendenin küçük kısmı ile portakalları rendeleyelim.
  • Rendenlenen kabukları tepsiye ya da tabağa yayalım.
  • Soğuk bir yere koyalım ( benim balkon kapalıydı oraya koydum).
  • 1 gün ağzı açık bir şekilde hafif kuruması için soğuk bir yere bırakalım.
  • 1 günün ardından bir poşete ya da buzluk için olan saklama kaplarına koyalım.
  • İstediğiniz bir tarifte kullanmak için portakal kabuklarınız hazır.

Portakal Kabuğu tarifinin püf noktası nedir?

1 gün hafif kuruması gerekiyor yoksa buzlukta birbirine yapışıyor ve kullanımı zor olabiliyor.

Portakal Kabuğu tarifi için servis önerisi

Keklerde, kurabiyelerde, limonatalarda, tatlılarda kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025