Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları Tarifi

Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları

Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları Tarifi

Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları tarifi: Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Jöle için:

  • 2 adet portakalın suyu
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin

Arası için:

  • 10 adet petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları tarifi nasıl yapılır?

  • Portakal suyu,şeker,nişasta ve suyu bir tavaya alıp kısık ateşte kıvam alana dek karıştırın ve piştikten sonra ocaktan alıp bir süzgeç ile süzerek soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan süt,şeker,un,nişasta ve irmiği bir tencereye alıp kıvam alana dek kısık ateşte pişirin,piştikten sonra içerisine vanilya ve yarım limon kabuğu rendesi eklenerek soğumaya bırakın.
  • Bisküviler kırılır,tereyağ eritilir,tarçın ekleyin ve karıştırın. Servis edeceğiniz kaseye sırasıyla portakal jölesi, sonra irmikli muhallebi,bisküvi ve en son yine portakal jölesini ekleyip 1 gece dolapta dinlendirip dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025