Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları Tarifi
Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları tarifi: Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Jöle için:
- 2 adet portakalın suyu
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
Arası için:
- 10 adet petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Portakal Jöleli İrmikli Muhallebi Kupları tarifi nasıl yapılır?
- Portakal suyu,şeker,nişasta ve suyu bir tavaya alıp kısık ateşte kıvam alana dek karıştırın ve piştikten sonra ocaktan alıp bir süzgeç ile süzerek soğumaya bırakın.
- Diğer yandan süt,şeker,un,nişasta ve irmiği bir tencereye alıp kıvam alana dek kısık ateşte pişirin,piştikten sonra içerisine vanilya ve yarım limon kabuğu rendesi eklenerek soğumaya bırakın.
- Bisküviler kırılır,tereyağ eritilir,tarçın ekleyin ve karıştırın. Servis edeceğiniz kaseye sırasıyla portakal jölesi, sonra irmikli muhallebi,bisküvi ve en son yine portakal jölesini ekleyip 1 gece dolapta dinlendirip dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!