Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi Tarifi
Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi tarifi: Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 2 adet portakal
- 2 çay bardağı toz şeker
Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Önce içini hazırlayalım. Portakalları yıkayıp bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz ve bu işlemi 3 kez tekrar ediyoruz her seferinde suyunu değiştirerek. Çünkü acısının iyice çıkması lazım.
- Soğuduktan sonra portakalları bölüyoruz, çekirdeği varsa çıkarıp rondodan geçiriyoruz.
- Şekerle birlikte tencereye koyup bir güzel pişiriyoruz marmelat gibi.n(İsterseniz portakal sayısını artırıp şekeri de bir portakala bir çay bardağı olacak şekilde koyup hazırlayabilir ve kalanı dondurucuda saklayabilirsiniz )nPişirdiğimiz içi 1-2 saat dolapta soğutalım.
- Sonra hamura bütün malzemeleri katıp yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp içine portakal harcından koyalım ve şekil verelim.
- 180 derece fırında pişirelim, çok kızarmasın.
Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka portakalın acı suyunu çıkarın. Servis ederken pudra şekeri serpelim.