Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi Tarifi

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi Tarifi

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi tarifi: Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 2 adet portakal
  • 2 çay bardağı toz şeker

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Önce içini hazırlayalım. Portakalları yıkayıp bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz ve bu işlemi 3 kez tekrar ediyoruz her seferinde suyunu değiştirerek. Çünkü acısının iyice çıkması lazım.
  • Soğuduktan sonra portakalları bölüyoruz, çekirdeği varsa çıkarıp rondodan geçiriyoruz.
  • Şekerle birlikte tencereye koyup bir güzel pişiriyoruz marmelat gibi.n(İsterseniz portakal sayısını artırıp şekeri de bir portakala bir çay bardağı olacak şekilde koyup hazırlayabilir ve kalanı dondurucuda saklayabilirsiniz )nPişirdiğimiz içi 1-2 saat dolapta soğutalım.
  • Sonra hamura bütün malzemeleri katıp yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp içine portakal harcından koyalım ve şekil verelim.
  • 180 derece fırında pişirelim, çok kızarmasın.

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka portakalın acı suyunu çıkarın. Servis ederken pudra şekeri serpelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025