Portakal Çubukları Şekerlemesi Tarifi
Portakal Çubukları Şekerlemesi tarifi: Portakal Çubukları Şekerlemesi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Çubukları Şekerlemesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Portakal Çubukları Şekerlemesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet portakal
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Portakal Çubukları Şekerlemesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle portakalları bol suda yıkayalım çünkü kabuklarını kullanacağız.nYıkadığımız portakalları 4'e bölelim ve kabuklarını soyalım.(Dikkatli bir şekilde soyalım, kabukların kopmaması gerekiyor.)
- Kabukları jülyen keser gibi uzun şeritler halinde keselim. Derin bir tencereye yarısına kadar su dolduralım ve kabukları bu suda 10 dakika kaynatalım.
- Bu kaynatma işlemini 3 kez, 10 dakika olacak şekilde tekrarlayalım ve her seferinde süzüp temiz ve soğuk su koyarak tekrar kaynatalım.
- En son kaynatma işleminden sonra süzdüğümüz portakalların üzerine 1,5 su bardağı şekeri, karanfilleri, tarçını ve 1 su bardağı su ekleyerek kabuklar şeffaflaşana kadar pişirelim.
- Pişen kabukları süzelim ve ilk sıcağı geçen portakal çubuklarını tek tek yarım su bardağı toz şekere bulayalım.
- Şekere buladığımız portakal çubuklarını aralıklı bi şekilde yağlı kağıda dizelim ve 1 gece oda sıcaklığında kurumaya bırakalım. Ertesi gün mis gibi servis edelim.
Portakal Çubukları Şekerlemesi tarifinin püf noktası nedir?
Portakal kabuklarını 3 kez 10 dakika olacak şekilde mutlaka kaynatalım. Acı suyunun çıkmasını sağlıyor.
Portakal Çubukları Şekerlemesi tarifi için servis önerisi
Benmari usulü çikolata eritip kabukları çikolataya bandırarakta tüketebilirsiniz.