Portakal Aromalı Pasta Tarifi
Portakal Aromalı Pasta tarifi: Portakal Aromalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakal Aromalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 kişilik
Portakal Aromalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya İçin:
- 6 adet orta boy yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 235 gram toz şeker (1 su bardağından 2 parmak fazla)
- 3 yemek kaşığı limon suyu (100 ml olacak şekilde su ile tamamlanır)
- 1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
- 2,5 su bardağı un (270 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 2 paket vanilin
Krema İçin:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker (175 gr)
- 1 su bardağı nişasta (100 gr)
- 4 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilin
- 50 gram tereyağı
- 200 mililitre sıvı krema
- 3/4 su bardağı pudra şekeri (60 gr)
Keki Islatmak İçin:
- 2 adet portakalın suyu (200 ml olacak şekilde su ile tamamlanır)
- 1/2 su bardağı toz şeker (85 gr)
İçi İçin:
- 2 adet muz
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 1/2 su bardağı fındık
Portakal Aromalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
Portakal Aromalı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Şurup yapmak istemezseniz sadece süt ile de keki ıslatabilirsiniz. Ara katlara muz dilimleri, fındık ve damla çikolata da serpilebilir.