Porsiyonluk Sukulent Pasta Tarifi
Porsiyonluk Sukulent Pasta tarifi: Porsiyonluk Sukulent Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Sukulent Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Porsiyonluk Sukulent Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket  şeker hamuru (farklı renklerde)
 - 2 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  şeker
 - 2 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1/2 su bardağı  sıvı yağ
 - 1 paket  vanilin
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 20 gram  nişasta
 - 25 gram  kakao
 - 1/2 su bardağı  süt
 - 2 su bardağı  un
 - 400 gram  kuvertür çikolata
 - 400 mililitre  süt kreması
 
Porsiyonluk Sukulent Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri bir mikser ya da mutfak robotu yardımıyla iyice çırpıyoruz.
 - Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı, sıvı yağımızı, sütümüzü, vanilyamızı ve kakaomuzu da sırasıyla koyup karıştırıyoruz. Ardından nişastamızı ve hamur kabartma tozumuzu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.
 - Elemiş olduğumuz unumuzu azar azar ilave ediyoruz.
 - Hamurumuzu cupcake kalıplarımıza eşit şekilde döküyoruz ve 180 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.
 - Küçük bir tencereye kremamızı alıp ocakta ısıtıyoruz. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyerek eritiyoruz.
 - İkiye kestiğimiz kekimizin ortasına ganaj sürüp kapatıyoruz.
 - Etrafını da kaplayıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
 - Şeker hamurlarıyla saksı kısmını yapıp içine kekimizden parçalar ufalıyoruz. Yine şeker hamurlarıyla sukulentler yapıp ekliyoruz. Afiyet olsun.
 
Porsiyonluk Sukulent Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kekler pişerken fırında ısıya dayanıklı bir kapta su bulundurun.