Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Sukulent Pasta Tarifi

Porsiyonluk Sukulent Pasta

Porsiyonluk Sukulent Pasta Tarifi

Porsiyonluk Sukulent Pasta tarifi: Porsiyonluk Sukulent Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Sukulent Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Sukulent Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket şeker hamuru (farklı renklerde)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 20 gram nişasta
  • 25 gram kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 400 gram kuvertür çikolata
  • 400 mililitre süt kreması

Porsiyonluk Sukulent Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri bir mikser ya da mutfak robotu yardımıyla iyice çırpıyoruz.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı, sıvı yağımızı, sütümüzü, vanilyamızı ve kakaomuzu da sırasıyla koyup karıştırıyoruz. Ardından nişastamızı ve hamur kabartma tozumuzu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.
  • Elemiş olduğumuz unumuzu azar azar ilave ediyoruz.
  • Hamurumuzu cupcake kalıplarımıza eşit şekilde döküyoruz ve 180 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.
  • Küçük bir tencereye kremamızı alıp ocakta ısıtıyoruz. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyerek eritiyoruz.
  • İkiye kestiğimiz kekimizin ortasına ganaj sürüp kapatıyoruz.
  • Etrafını da kaplayıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Şeker hamurlarıyla saksı kısmını yapıp içine kekimizden parçalar ufalıyoruz. Yine şeker hamurlarıyla sukulentler yapıp ekliyoruz. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Sukulent Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kekler pişerken fırında ısıya dayanıklı bir kapta su bulundurun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025