Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta tarifi: Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı (tepeleme) kabartma tozu
Kreması için:
- 1 paket krem tatlı (ben muzlu kullandım siz istediğiniz çeşidini kullanabilirsiniz)
- 2 poşet krem şanti
- 2,5 su bardağı süt
Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpıyoruz.
- Kaynar suyu ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyip ilave edip iyice çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye döküp (önceden ısıtılmış fırında) 170 derecede 10 dakikada pişiriyoruz. (Lütfen fırının başından ayrılmayın çok çabuk pişiyor, azıcık fazla pişse kırılır.)
- Piştikten sonra keki soğutuyoruz. Keki sakın sarmayın! Fazla pişirmediyseniz zaten kek asla kırılmaz.
- Tepsiyi ortadan kesip daha sonra 10 eşit parçaya bölüyoruz.
- Kreması için krem tatlı, krem şanti ve sütü mikserde iyice çırpıyoruz
- Buzdolabında kremayı dinlendiriyoruz. Kremadan biraz üzeri için ayırıp kalan kremayı keklerin üzerine sürüp yarım kesilmiş muzları diziyoruz ve rulo yapıyoruz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Muzlu Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kekini 10 dakikadan fazla pişirmeyin. Keki fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar rulo yapmayın.